Ga naar inhoud

Opleidingen - Praktijk & Hobby

Gecombineerd onderwijsGecombineerd onderwijs [...]

Fietshersteller Structuurschema Structuurschema

Je leert op vraag van de klant fietsen, aanverwanten en hun toebehoren opbouwen en ze afstellen volgens constructeursvoorschriften alsook het onderhoud, de herstelling en vervanging van onderdelen en uitrusting van fietsen volgens de veiligheidsvoorschriften en de regelgeving teneinde deze rijklaar te maken. Het certificaat “Fietshersteller” en/of het bewijs van beroepskwalificatie van niveau 3 van “Fietshersteller” gelden als bewijs van beroepsbekwaamheid voor de uitvoering van zelfstandige activiteiten met betrekking tot “Rijwielactiviteiten”.

Overzicht cursussen

Er werden geen opleidingen gevonden

Er werden geen opleidingen gevonden

Elektromecanicien Structuurschema Structuurschema Brochure Brochure

Overzicht cursussen

Residentieel Elektrotechnisch Installateur Structuurschema Structuurschema Modeltraject Modeltraject Model traject Brochure Brochure

In de opleiding Residentieel elektrotechnisch installateur leren cursisten het bedraden en aansluiten van installaties en het uitvoeren van herstellings- en onderhoudswerkzaamheden teneinde de elektrische installatie in gebouwen voor huishoudelijk en tertiair gebruik te realiseren en in bedrijf te stellen volgens de veiligheidsregels. Het gaat hier om een gereglementeerd beroep.

Overzicht cursussen

Hulpkok Structuurschema Structuurschema Modeltraject Model traject

De opleiding Hulpkok richt zich zowel naar de hobbykok als naar personen die in een restaurant als hulpkok aan de slag willen. In de opleiding Hulpkok leer je de basistechnieken van lekker koken. Je volgt het eerste jaar de cursus Basis keuken en het tweede jaar Dagschotels met vlees, vis en gevogelte. De cursus Lekkere desserten kan je zowel tijdens het eerste jaar als het tweede jaar volgen. Na het voltooien van deze cursussen, ontvang je het certificaat van Hulpkok. Met dit certificaat kan je instromen in onze opleiding Kok.

Overzicht cursussen

Kok Structuurschema Structuurschema Modeltraject Model traject

Deze opleiding kan je volgen als je het certificaat Hulpkok hebt behaald of als je de kennis ervan kan aantonen. Je kan het certificaat van Kok in 2 schooljaren behalen als je het modeltraject (zie hierboven) volgt. Met het certificaat Kok, het deelcertificaat van de cursus Drankenkennis, bar en cocktails (zie opleiding Traiteur-banketaannemer) en het getuigschrift Basiskennis bedrijfsbeheer kan je als zelfstandige Traiteur-banketaannemer aan de slag.

Overzicht cursussen

Medewerker brasserie, taverne, en bistro

Overzicht cursussen

Wijnkenner Structuurschema Structuurschema

Je bent een liefhebber van wijn en je wil je wijnkennis uitbreiden: serveren en degusteren van Franse en wereldwijnen, de gepaste wijn bij gerechten serveren. Als je nog geen voorkennis hebt, volg je eerst de cursus Algemene wijnkennis. Hierna volg je de cursussen Wereldwijnen en Franse wijnen. Na de laatste cursus Wijn en gastronomie ben je een volleerd wijnkenner. De wedstrijd '' World Winetaster of the year'' werd de voorbije jaren meerdere malen gewonnen door cursisten en docenten van ons Centrum.

Overzicht cursussen

Er werden geen opleidingen gevonden

Contact Info

Kerkstraat 38
2200 Herentals
tel 014 23 23 70
e-mail info@dtl.be